Paris Paris

Pin it!

Een kleine weekendbreak in Parijs en weeral dezelfde constatatie: het krioelt er van de leuke restaurantjes die de echte terroir-keuken aanbieden, met redelijke prijzen op wijn- en spijskaart, een gezellige atmosfeer zonder pretentie. Het maakte me weer een beetje triest dat dit soort restaurantjes in Vlaanderenland zo moeilijk te vinden is (kent u er ? geef ze door en ik zet ze op de website bij de andere RestaurantsZonderPretentie).

Twee tips mocht u zelf gaan:

* La Rôtisserie du Beaujolais, 19, quai de la Tournelle, dat is vlak voorbij de Notre-Dame richting Institut du Monde Arabe. Een kleine maar erg leuke wijnkaart met Beaujolais wijnen (wij dronken de Côte du Py, L. et C. Desvignes, Morgon, 2004, een wijn vol kersen en kruiden met mooie tannines en zuren, een perfecte begeleider, en aan 36 euro bijna de duurste van de kaart). (H)eerlijke keuken en erg gezellig.

* Les Editeurs, 4, Carrefour Odéon, vlakbij de metro Odéon dus en in het Quartier Saint-Germain-des-Prés. Hier komen de uitgevers eten en het sfeertje is er literair. De wijnkaart staat vol goedkope ontdekkingen uit Loire en Beaujolais en het eten is er lekker en verzorgd. We dronken een Chinon van Charles Joguet uit 2004, de Cuvée terroir aan 22 euro, géén geld voor deze fruitige cabernet franc-getypeerde wijn met mooie terroir -elementen, zacht openend en fris afrondend.

Mocht je nog deze winter gaan bezoek dan de tentoonstelling Portraits publics Portraits privés, een echte aanrader voor wie van 19de eeuwse kunst houdt. Indrukwekkend !

 

De commentaren zijn gesloten.