Ola

Pin it!

Professionele bezigheden brengen mij heel af en toe eens naar leuke plaatsen en als ik kan brei ik daar dan al wel eens een dagje verlof aan vast. Het voorbije weekend kon ik zo twee dagen doorbrengen in Madrid, hoofdstad van Spanje, en in alle eerlijkheid voor mij, op de bomaanslag in het Atocha station en het Prado na, eigenlijk een grote onbekende.

Het bleek echter één van de boeiendste city trips te worden van de laatste tien jaar. Prachtig weer, vriendelijke mensen, schitterende architectuur (veel moderner en afwisselender dan ik dacht), een hele aangename keuken...én zowat de leukst geprijsde wijnkaarten die ik in mijn leven al ontmoette. Hier geen marges van 200 of 300% maar een opslag die vaak slechts luttele euro's bedroeg. Zo kostte de La Planta 2005, een heel lekkere rode die ik van bij Leirovins kende, op restaurant een bijna onnozele 12,5 euro. Bij de wijnhandelaar in België kost deze wijn 9,4 euro ! Aangename Rueda's staan hier aan 10 euro op de kaart, Reserva's uit 99 (Marques de Murrieta) of 95 (Baron de Ley) kan je op restaurant drinken aan 25 of 30 euro. Het paradijs voor de wijndrinker ! Da's pas een oplossing voor de wijncrisis: aan zo'n prijzen bestel je dus al vlug nog een flesje meer (of beter).

Voor wie nu al met bevende handen en in anticipatie opengesperde geurcaptoren naar het internet wil snellen om te reserveren, twee leuke adresjes. Hotel Las Meninas is een recent en zeer leuk, niet te duur en modern uitgerust hotel op 10 min van de Plaza Mayor (www.hotelmeninas.com). Een vreselijk plezant restaurant dat een instituut is in Madrid (maar zonder pretentie!) is het Casa Ciriaco op de Calle Mayor. Een prachtige wijnkaart, geweldig lekker eten en een van geschiedenis zwanger zijnd interieur: wat moet een mens meer hebben ?

Nog één tip: op restaurant of in de tapas bar telkens minstens twee schotels nemen waarvan je absoluut niet weet wat ze inhouden: spannend, verrassend, lekker !! Okee, die kouwe patrijs in opgestijfd vet (perdiz escebachada) was misschien niet echt voor herhaling vatbaar...maar het was de enige minder geslaagde schotel van de twee dagen...

casaciriaco

 

casaciricao2

 

De commentaren zijn gesloten.