Pizza sans pretention

Pin it!

In deze blog wordt nogal eens wat afgewauweld over Michelinsterren en Parker-wijnen, maar deze post gaat terug naar de basics: een goed restaurantje om met vrouw en kind te gaan eten voor weinig geld en veel kwaliteit. Veel moeilijker om te vinden dan een sterrenrestaurant dus...

Toen onze vaste (en eigenlijk niet zo geweldige) buurtpizzeria nog maar eens van eigenaar en kok veranderde, en een serieuze kwaliteitssprong maakte (maar dan naar beneden), is er een tijdje weinig en famille gedineerd in Leuven. Op aanraden van schoonzus Hilde (dank !) een nieuw adresje geprobeerd en juicht! pizzaliefhebbers uit Brabant, hij is terug onder ons: de echte dunne Napolitaanse pizza, met een perfecte dosering en heerlijke combinaties. In twee maten, en de grootste is bepaald indrukwekkend als hij op je bord komt, maar hij ging zonder problemen binnen. Geen zwaar en wak deeg hier trouwens, wat nogal helpt bij de vertering. Wijn wordt hier trouwens per fles verkocht, waar ik volledig achtersta, zeker vanwege de zeer aangename prijzen. Ik proefde alleen nog maar de verdicchio di matelica maar die was best aardig (en erg goedkoop!). Hij kwam van de coöperatieve Montesanto, kon misschien een wat dunne mondindruk verweten worden, maar aan die prijzen ! Ik ben benieuwd voor de rest: een aardige selectie trouwens voor een pizzeria. Geen grootse wijnen, maar wel correct, en dat is al zeldzaam genoeg.

Waar hebben we het over ? Over La Vecchia Napoli, in de Pensstraat 6, in Leuven (da's in het centrum, tegenover de twee beste beenhouwers van de stad). De link zit onder de foto. Proberen als u in de buurt bent ! Heel sympathieke bediening: overwerkt, maar sympathiek.

napoli

 

Commentaren

  • Bedankt om terug een url te plaatsen:-)
    Ga nog een stukje pizza nemen voor ik ga.

    Groetjes en een fijn weekend.

De commentaren zijn gesloten.